Rangeersysteem

Rangeersystemen

Bij de moderne verkoopwagen is een rangeersysteem niet meer weg te denken. De wagens zijn groter, voorzien van alle gemakken, maar daardoor ook zwaarderen moeilijker te rangeren. Het handmatig op de plek duwen van uw verkoopwagen is geen optie meer. Door een rangeersysteem bent u niet langer meer afhankelijk van anderen. Met het grootste gemak rangeert u alleen uw wagen veilig en schadevrij op de gewenste plek.

Evers wagenbouw heeft ruime ervaring in het leveren en monteren van alle soorten rangeersystemen voor alle soorten aanhangers zoals: tandemassers, schamelwagens en opleggers.

Het gewicht van uw wagen speelt ook voor een rangeersysteem een belangrijke rol. Om voor uw wagen en situatie de beste oplossing te verzorgen, maken wij gebruik van diverse systemen.

 

Elektrisch

Dit systeem maakt gebruik van hydraulische cilinders om de aandrijfrollen op het wiel te drukken, maar de daadwerkelijke aandrijving gebeurt d.m.v. elektromotoren. Het voordeel hiervan is de compactheid en de relatief lage kosten.

Dit systeem is geschikt voor een aanhangwagen gewicht tot 3500 kg.

Toepasbaar voor dagelijks gebruik op matig vlakke ondergrond.

rangeer_elektrisch.jpg

 

Hydraulisch

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hydrauliekpomp in combinatie met hydraulische motoren die de wielen aandrijven. De kracht van een dergelijk systeem is zodanig groot, dat een obstakel zoals een stoeprand of verhoging geen enkel probleem is. 

Dit systeem is toepasbaar op iedere verkoop aanhangwagen.


rangeer_hydraulisch1.jpg rangeer_hydraulisch2.jpg

 

Oplegger rangeersysteem

Dit rangeersysteem is speciaal ontwikkeld voor de aandrijving van opleggers. 

De steunpoten worden hydraulisch uitgevoerd en voorzien van speciale hardkunststof wielen. Door toepassing van stuurcilinders kunnen de wielen in de gewenste positie worden gebracht.

De uitvoering hiervan is geheel radiografisch (draadloos).
rangeer_oplegger.jpg

 

Speciaalbouw

Door onze jarenlange ervaring in het monteren van rangeersystemen hebben we veel kennis op dit vlak opgebouwd. Wij hebben onze speciaalbouw hydraulische rangeersystemen in diverse uitvoeringen al gemonteerd op onder andere tandemas- aanhangwagens en in 380 volt uitvoering op een aanhangwagen met stroomagregaat.

 

rangeer_speciaalbouw.jpg

© 2012 Evers Wagenbouw  |  Webdesign: Ontwerup